Prp - Cgf

Prp - Cgf

 CGF Nedir?


CGF-CD34 Concentrated Growth Factor (Konsantre Büyüme Faktörü) teriminin kısaltılmış halidir. Yoğun “Büyüme Faktörleri ve Kök hücre” içerir. Diğer adıyla “2. Jenerasyon Platelet Konsantresi” olarak anılan tedaviyle ilgili araştırmalar, sadece büyüme faktörlerinin değil, CD34 adı verilen kök hücrelerin de bu yöntemle elde edilebildiğini göstermiştir.


CGF-CD34 Nasıl Elde Edilir?


Kişinin kendisinden alınan kan yüksek hızda döndürülerek kanın şekilli elemanlarının(eritrosit, lökosit,platelet) ve sıvı kısmının(serum-plazma) tabakalar halinde ayrışması sağlanır.PRP elde edilirken sabit bir hızda çevrilir. CGF te ise kan hızlanıp yavaşlayarak döndürülür bu sayede çok daha üstün bir ayrışma sağlanır. Şekilli elemanların en üstünde halk arasında kan pulcukları olarakta bilinen plateletler yer almaktadır. Plateletler yaralandığımızda kanamanın durmasını sağlayan elemanlardır.Kanama durduktan sonra ise sitokinler  aracılığı ile iyileşmeyi sağlarlar. Plateletlerin hemen üstünde ise yoğun olarak büyüme faktörleri yer alır. Bu iki tabakanın dikkatlice toplanması ile Cd 34 kök hücrelerini de içeren CGF elde edilmiş olur.




CGF-Cd 34 Uygulaması


CGF-CD34 hasar görmüş  dokulara iyileşme için veya saç ve cilde güzellik amaçlı uygulanabilir. Doğrudan enjeksiyon ile, mezoterapi ile, mikro iğneleme ile, maske içinde ve cilt üzerine sürülerek uygulanabilmektedir.




CGF-Cd 34 Uygulamasının Tedavi Amaçlı Kullanım alanları


CGF; son yıllarda giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış, oldukça doğal bir tedavi yöntemidir. Özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıklarında, diz kireçlenmelerinde,topuk dikeninde  yara ve yanıkların tedavisinde etkilidir. “Yaşlanma Karşıtı” uygulamalarda ve saç dökülmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Estetik ve cilt gençleştirme amacıyla, tüm vücut ve yüzde, cilt kırışıklıkları, sarkmalar, çatlaklar, akne izleri ve lekelerin tedavisinde uygulanan etkili ve kolay bir yöntemdir.




CGF Uygulaması Kaç Seanstır Ve Etkisi Ne Zaman Başlar?


Kişinin ihtiyacına göre değişmekle birlikte, genelde 3-6 seans CGF uygulaması yeterli olmaktadır ve ilk enjeksiyondan sonra yararları görülür. Bölgelere göre 15-30 veya 45-90 günde bir yapılacak olan 3-6 uygulamanın ardından, senelik uygulamalar yapılır.




CGF Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?


Kan sayımı (hemogram) tetkiklerinde platelet sayısı yetersiz ise, aktif enfeksiyon geçirmekte ise, kanama hastalığı varsa, aynı gün “kan sulandırıcı ilaç” kullanıldıysa, kronik karaciğer hastalığı varsa, son 5 yıl içinde kanser öyküsü varsa uygulanmamalıdır.




Uygulama Sonrasında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?


Uygulama bölgesinin 4-6 saat süre ile yıkanmaması, temizlenmemesi ve 12-24 saat boyunca makyaj yapılmaması, havuza veya denize girilmemesi önerilir.




Enjeksiyondan sonra CGF ile sağlanan doğal iyileştirme sürecini etkisizleştireceğinden anti-enflamatuar ilaçlar kullanılmaz. Gerek görülürse Parasetamol türü ağrı kesici alınabilir veya soğuk uygulaması yapılabilir.




CGF Uygulaması ile PRP arasındaki fark nedir?

PRP İngilizce “Platelet Rich Plasma” ifadesinin baş harflerinin kısaltması olup, “Trombositten Zengin Plazma” anlamına gelmektedir. CGF-CD34 tedavi yönteminde ise ileri teknikle daha yoğunlaştırılmış ve konsantre büyüme faktörü, ayrıca kan oluşturan hematopoetik kök hücre (CD-34) içeren plazma sıvısı elde edilmektedir. CGF, PRP’nin kullanıldığı tüm durumlarda uygulanır ve daha etkindir. Kandaki iyileştirme gücünün en fazla olduğu kısımdır. Dokuya direkt uygulanmakla kalmaz, uzman tarafından gerekli görülürse damar yoluyla da uygulanabilir.

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Whatsapp Yaz!
Tıkla Ara!